Udka faszerowane warzywami

21 lutego 2011, dodał: ALINKA-A5
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 5 udek
  • 2 obrane cebulki
  • 3 namoczone bułki
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 1 marchewka starta na tarce o najdrobniejszych oczkach
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • majeranek do smaku.

Udka moczymy w letniej wodzie, następnie osuszamy ściereczka lub ręcznikiem papierowym, wyjmujemy kośći że środka, ale bardzo delikatnie aby nie porozcinać skóry, która posłuży nam do faszerowania.Tak obrobione mięso mielimy z odcisniętą bułką, cebulką. Następnie mieszamy wszystko tak jak na kotlety mielone, doprawiamy do smaku. Bierzemy skórę z udek układamy na deseczce lub blacie kuchenny i zaczynamy faszerować. Należy to robić delikatnie i partiami dokładać mięso. Potem układamy udka na blaszce, rondlu lub żaroodpornym naczyniu-pieczemy 45 min w 150 st.

file1298286093



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...