Udka faszerowane warzywami

21 lutego 2011,
dodał: ALINKA-A5
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 5 udek
  • 2 obrane cebulki
  • 3 namoczone bułki
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 1 marchewka starta na tarce o najdrobniejszych oczkach
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • majeranek do smaku.

Udka moczymy w letniej wodzie, następnie osuszamy ściereczka lub ręcznikiem papierowym, wyjmujemy kośći że środka, ale bardzo delikatnie aby nie porozcinać skóry, która posłuży nam do faszerowania.Tak obrobione mięso mielimy z odcisniętą bułką, cebulką. Następnie mieszamy wszystko tak jak na kotlety mielone, doprawiamy do smaku. Bierzemy skórę z udek układamy na deseczce lub blacie kuchenny i zaczynamy faszerować. Należy to robić delikatnie i partiami dokładać mięso. Potem układamy udka na blaszce, rondlu lub żaroodpornym naczyniu-pieczemy 45 min w 150 st.

file1298286093



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....