faszerowane bakłażany

11 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

2 bakłażany

1/2 szklanki  kaszki kuskus

suszonych pomidorów z zalewy

1 ząbek czosnku

bazylia

oliwa z oliwek

30 g startego parmezanu

sól, pieprz

  • bakłażany przeciąć wzdłuż na pół, wydrążyć,
  • miąższ pokroić w kostkę, czosnek pokroić w plasterki,
  • na oliwie podsmażyć czosnek, dodać miąższ bakłażana, smażyć kilka minut,
  • pomidory pokroić w kostkę dodać na patelnie wymieszać, przyprawić, zdjąć z ognia,
  • kuskus, zalać 1/2 szklanki wrzącej wody, odczekać kilka minut,
  • do masy dodać kuskus,  porwane liście bazylii i połowę parmezanu, wymieszać,
  • do wydrążonych bakłażanów nałożyć po porcji masy, posypać pozostałym  parmezanem i polać oliwą,
  • piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 min

file1268298970



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.