Kurczak z sosem czereśniowo-kokosowym

11 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

2 filety z piersi kurczaka

1 garść wydrylowanych czereśni

1/2 szklanki mleczka kokosowego

100 g ryżu brązowego

listki świeżej mięty

trawa cytrynowa

1 łyżka dressingu z tamaryndy

sos sojowy

sól, pieprz, papryka ostra, curry

  1. kurczaka przyprawić solą, pieprzem, curry, papryką, sosem sojowym,
  2. obsmażyć na patelni ze wszystkich stron,
  3. dodać czereśnie  i pokrojoną cieniutko trawę cytrynową, chwilę smażyć,
  4. wlać mleczko kokosowe, dressing z tamaryndy, 1 łyżeczkę sosu sojowego,
  5. dusić pod przykryciem 15 min,
  6. następnie przyprawić solą, pieprzem i papryką, dodać listki mięty, chwilę poddusić,
  7. ryż uprażyć na patelni, dodać 1 szklankę wody, dodać sól, dusić pod przykryciem do miękkości,
  8. ryż podawać z pokrojoną w plastry piersią kurczaka i sosem

file1268299285



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz