Fasolka a’la bolonese

18 lutego 2011, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dkg. gotowanego boczku,

50 dkg cienkiej kiełbasy, np. zwyczajna, śląska itp.

2 cebule,

2 puszki czerwonej konserwowej fasolki,

1 słoik sosu bolońskiego,

2-3 kiszone ogórki,

pieprz,sól,bazylia i majeranek do smaku.

Przyrządzenie: W garnku lub rondlu podsmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek, kiełbasę i cebulę. Fasolkę osączyć i dodać do garnka. Dolać tyle wody, by potrawa nie była zbyt gęsta. Zagotować. Wlać sos boloński i pokrojone drobno ogórki. Ogórek kiszony doda potrawie pikantnego smaczku. Całość zagotować ok. 3 min. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i bazylią… i gotowe – smacznego!

file1298019405



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz