Fasola piękny Jaś inaczej

23 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Fasolka palce lizać,polecam.

40 dkg suchej fasoli piękny Jaś
1/2 litra soku z marchewki(dałam z kartonu)
20 dkg wędzonego boczku parzonego
1 mała cebula
5 małych pieczarek
7 śliwek suszonych kalifornijskich
1 łyżka oleju
posiekana natka z pietruszki
sól
pieprz

Fasolę umyć, zalać wodą i odstawić na całą noc żeby napęczniała. Na drugi dzień wodę wylać i zalać świeżą, dodając 1/2 łyżeczki soli.
Gotować 25 min na małym ogniu. Po tym czasie dodać sok z marchewki i gotować jeszcze około 15 min.
Cebulę, boczek wędzony, pieczarki i śliwki drobniutku pokroić. Boczek podsmażyć z cebulą, dodać śliwki i pieczarki. Wszystko smażyć na bardzo małym ogniu 10 min na dużej patelni.
Na koniec dodać odcedzoną fasolę i podsmażać na małym ogniu delikatnie mieszając około 2 min. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą oraz dosypać posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego.

file1266939146



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz