Duszona karkówka

4 marca 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: ok. 1 kg karkówki, 4 cebule, 2 ząbki czosnku, 8 suszonych grzybów, 2 średnie marchewki, 5 ziaren pieprzu, 2 ziela angielskie, liść laurowy, 2 kostki bulionu na żeberkach.

Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, dodać do mięsa. Dodać marchew pokrojoną w plasterki, grzyby i kostki. Zalać mięso wodą tak, aby całe było przykryte. Dusić do miękkości pod przykryciem. Gdy nie wyjdzie odpowiednio gęste, zaciągnąć wodą z mąką lub dodać śmietanę.

Prosty pomysł na smaczny obiad.

file1299246008



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz