Duszona kapusta z kiełbasą

6 lutego 2011, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Mój przepis jest do serwowania na obiad na zimowo-jesienne chłody. Co najważniejsze danie jednogarnkowe, a syte.

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej

1 kg kiełbasy cienkiej

1 łyżeczka kminku (jeśli ktoś lubi to więcej)

6 łyżek cukru

1 duży słoik koncentratu pomidorowego

Wykonanie:

pokroić kapustę na mniejsze paski, kiełbasę na talarki.

W garnku przekładać na przemian: kapusta, posypać kminkiem i kiełbasa, kapusta, kminek …

Zalać całość wrzącą wodą (do pełna). Dusić około 3 godz. Konsystencja tego dania powinna być jak w bigosie. Pół godz. przed zakończeniem dodać koncentrat i cukier.

Danie podajemy z chlebem ewentualnie z bułką. Smacznego



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...