Drobiowe bliźniaczki

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 pojedyncza pierś kurczaka

10 suszonych śliwek bez pestek

1 łyżeczka Smakomyku lub soli

1 łyżeczka białego mielonego pieprzu

5 łyżek oleju do smażenia

5 wykałaczek

Wykonanie:

Pierś kroimy ukośnie w plastry. Dłuższe plastry przekrajamy w poprzek na pół. Każdy plaster delikatnie rozbijamy tłuczkiem i posypujemy z obu stron solą (SmakoMykiem) i pieprzem. Śliwkę suszoną owijamy mięsem i nabijamy na wykałaczkę po 2 roladki.

Smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.

Smacznego!

file1256826544



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz