Dla wzmocnienia koktajl EKO

19 maja 2011, dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 300ml „mleka” naturalnego sojowego/ryżowego/ bio
– 50ml soku z malin (100% – bez cukru) bio
– otręby owsiane (2-3 łyżki)
– 1 banan bio
– 1 łyżeczka syropu z agawy lub melasy trzcinowej bio

Sposób przygotowania:
Wrzucić do blendera: kawałki banana, otręby owsiane, syrop z agawy lub melasę trzcinową i zalać naturalnym mlekiem sojowym (lub innymi w/w) oraz sokiem z malin (bez cukru) i „blenderować” :)
Przyrządzony koktajl przelac do wysokich szklanek i pić na zdrowie. Koktajl ten jest sycący i śmiało może zastąpić nam drugie śniadanie lub kolację. Dodatkowo zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, żelaza, wapnia, magnezu oraz potasu; sok malin obfitujący także w wit.E, C, PP , świetnie wzmocni organizm i pomoże w regeneracji sił witalnych. Dla osób na diecie bezglutenowej zamiast otrębów owsianych polecam dodać trochę ekspandowanego amarantusa bio. Pimy na zdrowie ekokoktajle :)

file1305828392



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz