Dipy do grillowanych mięs

Avatar photo
29 kwietnia 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Dip tajski:

Składniki:

1/2 szklanki mleczka kokosowego
2 łyżki masła orzechowego
2 łyżki soku z limonki
1-2 łyżeczki sosu jalapeno
1 łyżka posiekanej papryczki japaleno

Przygotowanie:

Wymieszać 1/2 szklanki mleczka, 2 łyżki masła orzechowego i sok z limonki oraz 2 łyżeczki gorącego sosu jalapeno. Dodać 1 łyżkę posiekanej papryki jalapeno.

Dip majonezowo-pieprzowy:


Składniki:

1/2 szklanki posiekanej czerwonej papryki

1/2 szklanki majonezu

1 mały ząbek czosnku

1 łyżeczka czerwonego octu winnego

Przygotowanie:

W malakserze wymieszać 1/2 szklanki grubo posiekanej czerwonej papryki, 1/2 szklanki majonezu, 1 mały ząbek czosnku i 1 łyżeczkę czerwonego octu winnego. Przechowywać w lodówce do czasu podania.

Dip Cilantro chimichurri:

Składniki:

1 szklanka liści kolendry

3 ząbki czosnku

1/2 szklanki oliwy z oliwek

3 łyżki soku z limonki i wody

1 łyżeczka płatków czerwonej papryki

1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

Zmielić w maszynce 1 szklankę liści kolendry, 3 ząbki czosnku. Dodać 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 3 łyżki soku z limonki i wody, 1 łyżeczkę płatków czerwonej papryki, 1/2 łyżeczki soli. Dokładnie wymieszać.

Dip curry:


Składniki:

1/2 szklanki jogurtu greckiego

1/2 szklanki mango

2 łyżeczki curry w proszku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Przechowywać w lodówce do czasu podania.

Dip azjatycki:

Składniki:

1/2 szklanki sosu sojowego

3 łyżki cukru brązowego i wody

1 łyżka octu z ryżu

1 łyżeczka startego imbiru

skórka pomarańczowa

Przygotowanie:

Wymieszać 1/2 szklanki sosu sojowego, 3 łyżki cukru i wody, 1 łyżkę octu z ryżu, 2 łyżeczki startego imbiru, 1 łyżeczkę startej skórki pomarańczowej. Mieszać energicznie, aż do rozpuszczenia cukru.

Więcej przepisów na dipy TUTAJ



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.