Czekoladowy kisiel

30 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1/2 l słodkiej śmietanki 12 %
  • 2 łyżki cukru
  • 10 dag czekolady
  • 1/2 laski wanilii
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Wykonanie:
Odlej 5 łyżek śmietanki,resztę zagotuj z cukrem, wanilią i czekoladą.
Do zimnej śmietanki wsyp mąkę ziemniaczaną i mieszając, wlewaj do wrzącej śmietanki. Gdy kisiel zgęstnieje,przelej go do miseczek przepłukanych zimną wodą.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...