Czekoladowy kisiel

30 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1/2 l słodkiej śmietanki 12 %
  • 2 łyżki cukru
  • 10 dag czekolady
  • 1/2 laski wanilii
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Wykonanie:
Odlej 5 łyżek śmietanki,resztę zagotuj z cukrem, wanilią i czekoladą.
Do zimnej śmietanki wsyp mąkę ziemniaczaną i mieszając, wlewaj do wrzącej śmietanki. Gdy kisiel zgęstnieje,przelej go do miseczek przepłukanych zimną wodą.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...