Chrupiące i soczyste udka pieczone z płatkami owsianymi

20 listopada 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe

Składniki:
– 1 kg podudzia z kurczaka,
– 4 łyżki Przyprawy do mięs
– 2 łyżki musztardy francuskiej,
– 2 łyżki płatków owsianych,
– łyżka miodu,
– 2 łyżki mąki.

Przygotowanie:
1.Przyprawę do mięs połącz z płatkami, miodem oraz musztardą, dzięki temu stworzysz pyszną marynatę.
2.Udka obtocz w mące i marynacie.
3.Naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia (dzięki temu miód się nie przypali). Rozłóż w nim udka i piecz pod przykryciem w 250°C. Następnie zdejmij przykrywkę i piecz jeszcze 10 minut.
Rada: Dla wzmocnienia smaku potrawy, możesz dodać łyżkę octu winnego oraz pół łyżeczki ostrej papryki.

Chrupiące i soczyste udka pieczone 0



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...
Kserostomia - suchość w ustach
Kserostomia jest to – potocznie mówiąc - uczucie suchości w jamie ustnej, powstałe...
Zaburzenia osobowości
Zaburzenia osobowości można leczyć. Wiele z osób, które na nie cierpią, po otrzymaniu odpowiedniej...
Panga - czy warto ją jeść?
Panga, ze względu na niską wartość odżywczą oraz wysoki stopień zanieczyszczenia, nie jest rybą...