Chrupiące i soczyste udka pieczone z płatkami owsianymi

20 listopada 2020,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe

Składniki:
– 1 kg podudzia z kurczaka,
– 4 łyżki Przyprawy do mięs
– 2 łyżki musztardy francuskiej,
– 2 łyżki płatków owsianych,
– łyżka miodu,
– 2 łyżki mąki.

Przygotowanie:
1.Przyprawę do mięs połącz z płatkami, miodem oraz musztardą, dzięki temu stworzysz pyszną marynatę.
2.Udka obtocz w mące i marynacie.
3.Naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia (dzięki temu miód się nie przypali). Rozłóż w nim udka i piecz pod przykryciem w 250°C. Następnie zdejmij przykrywkę i piecz jeszcze 10 minut.
Rada: Dla wzmocnienia smaku potrawy, możesz dodać łyżkę octu winnego oraz pół łyżeczki ostrej papryki.

Chrupiące i soczyste udka pieczone 0



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....