Carpaccio z buraków i sera korycińskiego – konkurs Rolnik | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Carpaccio z buraków i sera korycińskiego – konkurs Rolnik

17 marca 2015, dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

file1426588699

 

Składniki

2 buraki
5 dag sera korycińskiego
2 łyżki oleju rydzowego
1 łyżka octu balsamicznego
rukola
sól do smaku
pieprz do smaku.

Wykonanie

Buraki dokładnie myjemy,owijamy w folię aluminiową wkładamy do nagrzanego piekarnika do 220 stopni. Pieczemy do miękkości około godzinę. Buraki studzimy, obieramy ze skórki i mandoliną tniemy na cienkie plasterki..

Sos

Olej rydzowy wymieszać z octem balsamicznym doprawić do smak. Plastry buraków układamy na talerzu posypujemy serek korycińskim, skrapiamy sosem robimy dekoracje z młodych listów rukoli, świeżo mielonym pieprzem kolorowym

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...
Problemy z trądzikiem
Kłopoty z trądzikiem można rozwiązać, stosując kosmetyki apteczne. Pozbawione konserwantów i sztucznych barwników znakomicie...