koszyczki z ciasta fillo nadziewane warzywami i serem- konkurs Rolnik

18 marca 2015, dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

Składanki 

  •  100g masła
  • 1 opakowanie ciasta filo
  • nadzienie
  • 1 bakłażan
  • 1 papryka
  • 150g sera
  • świeży tymianek
  • olej rzepakowy

wykonanie
Masło rozpuściłam w garnuszku.Na stolnicy rozłożyłam ciasto  posmarowałam  masłem zrobiłam koszyczki  z ciasta fillo które upiekłam w piekarniku  w temp 180stopni około 15 minut.Bakłażana pokroiłam w kosteczkę posypałam solą, odstawiłam na 30minut. następnie odcisnęłam sok.
Na oleju podsmażyłam bakłażana około 8  minut,dodałam pokrojoną paprykę,ser i tymianek dodałam sól i pieprz do smaku.Wszystko dokładnie wymieszałam.
Do koszyczków włożyłam farsz zrobiłam dekoracje z warzyw i sera .

file1426680737



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz