Cytryny faszerowane tuńczykiem – konkurs Rolnik

17 marca 2015, dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

 

składniki

3 cytryny
1 puszka tuńczyka
3 pomidory suszone
2 jajka
ząbek czosnku
3 łyżki majonezu kieleckiego
sól, pieprz

Wykonanie

Cytryny myjemy, kroimy na połówki. Z każdej połówki ścinamy piętkę, żeby było łatwo je postawić. Miąższ cytryny wydrążamy usuwamy błonki i pestki, drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo, ciekamy. Pomidory suszone drobno siekamy. Tuńczyka odcedzamy, rozdrabniamy, mieszkamy z połową cytrynowego miąższu, pomidorami, jajkami, roztartym czosnkiem, majonezem. Przyprawiamy do smaku. Masą napełniamy wydrążone cytryny, ozdabiamy według uznania. Przed podaniem schładzamy.

file1426588277



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Rossmann
W Rossmannie, można znaleźć szeroki wybór produktów naturalnych, które są delikatne dla skóry, nie...
Gdybym mogła być mężczyzną jeden dz…
To bym nim była ale jestem kobietą i wolę tego nie zmieniać!
Gdzie kupować ubrania w sieci?
Markowe i modne ciuchy spokojnie i bezpiecznie można kupować na platformach takich jak...
Jak kojarzy się Wam dentysta?
Kiedyś się bałam dentysty to prawda,ale teraz idę z uśmiechem na ustach, ponieważ...