Tartaletki z ciasta francuskiego z tuńczykiem konkurs Rolnik | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Tartaletki z ciasta francuskiego z tuńczykiem konkurs Rolnik

17 marca 2015, dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

 

file1426588000

składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 jajka na twardo
majonez
olej
suszone pomidory
sól i pieprz do smaku
mąka

wykonanie

Na posypanej mąką desce rozwijamy arkusz ciasta francuskiego wykrawamy krążki . Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190stopni. Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy około 5-10 minut aż ciasto urośnie i się zarumieni. Na oliwie szklimy cebulę, dodajemy tuńczyka zwiększamy ogień dolewamy brandy i ostrożnie podpalamy, żeby flambirować tuńczyka. Na tartaletkę wykładamy tuńczyka, ćwiartkę jajka, kawałek suszonego pomidora robimy dekoracje z majonezu i rukoli. doprawiamy solą i pieprzem.

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Najpopularniejsi autorzy ostatnich …
Zachwycił mnie Michał Śmielak. Jego znakomite thrillery pochłaniam z wypiekami na twarzy.
Kasowanie negatywnych opinii
To prawda. Klient czy użytkownik, który jest zadowolony z usług, produktów, obsługi przyjmuje...
Dane w chmurze
Trzymam prywatne pliki w chmurze. W pracy póki co mamy dostęp do...
Woda z dystrybutora
Może lepiej byłoby założyć w pomieszczeniu socjalnym filtr na kranówkę i zamiast dokupywać baniaczki,...