URODA I ZDROWIE

Caprese z awokado z włoskim dressingiem

29 stycznia 2012, dodał: Domi z kuchni

Propozycja dla tych, którzy nie boją się nowości i eksperymentów, kolory niesamowicie cieszą oczy, a radości dopełnia pyszny smak.

Porcja dla 2-3 osób:
3 świeże pomidory
2 mocno dojrzałe awokado
2 kulki mozzarelli

Dressing włoski:
3 łyżki wody
3 łyżki dobrej jakości oleju
pół łyżeczki oregano suszonego
pół łyżeczki suszonej bazylii
łyżeczka soku z cytryny
pół łyżeczki sosu balsamicznego
pół łyżeczki octu winnego
sól
2 zmiażdżone ząbki czosnku

Warzywa dokładnie umyć, awokado obrać, mozzarellę odsączyć.
Ser pokroić w plasterki, każdą kulkę w 8 plasterków. Pomidory pokroić tak, by wyszło 16 plasterków. Awokado kroić wokół pestki w okrągłe talarki również tak, by powstało 16 plasterków.
Na dużym talerzu ułożyć 8 plasterków pomidorów, na to położyć awokado i mozzarellę, czynnośc powtórzyć na każdej wieżyczce.

Składniki dressingu dokładnie wymieszać i skropić naszą sałatkę.

Przepis zgłaszam do konkursu „Przepis na danie poprawiające humor„.

file1327866206

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz