Canneloni ze szpinakiem i mielonym mięsem

30 października 2013, dodał: coolinarna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– paczka rurek canneloni

– mięso mielone

– szpinak

– żółty ser

– puszka pomidorów w zalewie lub słoik sosu chińskiego lub bolognese

– cebulka i czosnek

– przyprawy: sól, pieprz, papryka, oregano

Canneloni nadziewam od razu mięsem przyprawionym cebulką, przyprawami i czosnkiem, a pozostałe szpinakiem. Polewam następnie obficie sosem (muszą być całe przykryte, a sos nie za gęsty, ponieważ rurki muszą być miękkie). Na koniec posypuję serem i zapiekam jeszcze przez chwilkę.

file1268043904



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wczesne truskawki niezdrowe?
Wiadomo, że aby szybko urosły w tunelu foliowym czy szklarni, są faszerowane chemią...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Co to za opłaty, 200-300 zł za kilkanaście dni wczasów? Często nie jeżdżą...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Już widzę, jak dziadkowie w kurnych chatkach na wsi inwestują w panele... Zostawią...
W jakiej pozycji spać?
Ja śpię na plecach na wznak, bo mi tak wygodnie;)