Bułka prawie drożdżowa

8 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 łyżki zakwasu
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 jajka + 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka ksylitolu

Przygotowanie:

1. Składniki łączymy mieszając bardzo dokładnie

2. Ciasto nakładamy do kokilek i odstawiamy, by wyrosło

3. Gdy ciasto wyrośnie, jajko ubijamy widelcem i smarujemy nim wierzch ciasta.

4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C w piekarniku z termoobiegiem, przez 20 minut

file1425803876

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz