Bruschetta z łososiem
Artykuł zewnętrzny
- 8 kromek bagietki
- 2 dojrzałe pomidory
- garstka świeżej bazylii
- 200g wędzonego łososia
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- kilka plastrów sera pleśniowego
- Pomidorki kroimy w kostkę, czosnek oraz bazylię należy posiekać.
- Łączymy te trzy składnik.
- Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i sól.
- Całość mieszamy.
- Na wyłożonym na blasze chlebku układamy kawałki sera, pomidorki, przykrywamy łososiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170st na około 15 minut.
zobacz również:
Pieczony łosoś w bazyliowej skorupce
Grillowany łosoś w pomarańczy z pomidorkami cherry
Łosoś z fasolką szparagową
Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym