Botwina duszona po lwowsku

22 kwietnia 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

5 pęczków botwinki
2 dag masła
1,5 łyżki mąki
pół szklanki gęstej śmietany
kwasek cytrynowy
cukier, sól, łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku

Botwinkę oczyścić, odciąć korzonki, starannie opłukać, drobno pokroić i zalać niewielką ilością osolonego wrzątku, dodać średnią szczyptę cukru, nieco kwasku, masło, dusić pod przykryciem 10 minut. Gdy zmięknie, podprawić mąką, zagotować, wymieszać ze śmietaną i zagrzać, nie gotując, podawać w salaterce posypana posiekaną pietruszką oraz koperkiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...