Pikantne polędwice z grilla

22 kwietnia 2010, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

* 10 plastrów polędwicy wieprzowej lub wołowej

Marynata

* Delikat do mięs (knorr)

* 8 łyżek oleju lub oliwy z oliwek

* pieprz

* 2 łyżki musztardy

* 1 kieliszek wódki lub koniaku

Przygotowanie:

Najpierw przygotowuję marynatę –  dokładnie mieszam oliwę z Delikatem do mięs oraz pieprzem, musztardą i wódką lub koniakiem.

Polędwicę opłukuję w wodzie i delikatnie rozbijam, mięso z obu stron równomiernie smaruję marynatą -chyba najlepiej sprawdza się w tej roli pędzel. Odstawiam na 24 godz. do lodówki.

Na drugi dzień rozpalałam grilla i układam polędwicę na rozgrzanym ruszcie

Smacznego

file1271923221



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz