Szybka babka czekoladowa z mikrofali
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 50g mlecznej czekolady,
- 50g gorzkiej czekolady,
- 3 jajka,
- 10 dag margaryny,
- 10 dag mąki pszennej,
- 10 dag cukru,
- 50 ml wody,
- łyżeczka proszku do pieczenia.
Czekoladę połamać na kawałki, wraz z margaryną przełożyć do wysokiego pojemnika o wymiarach 20x15cm, które można wkładać do kuchenki mikrofalowej. Ja miałam żaroodporny pojemnik do przechowywania żywności. Włożyć na ok. 4min do kuchenki mikrofalowej i rozpuścić. Dodać wodę, przestudzić. Dodać pozostale skladniki. Piec 10 min w kuchence mikrofalowej. Babkę przekroić i przełożyć dżemem.
Babka jest bardzo szybka w wykonaniu, można także do niej dodać bakalie.