Szybka babka czekoladowa z mikrofali

24 października 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 50g mlecznej czekolady,
  • 50g gorzkiej czekolady,
  • 3 jajka,
  • 10 dag margaryny,
  • 10 dag mąki pszennej,
  • 10 dag cukru,
  • 50 ml wody,
  • łyżeczka proszku do pieczenia.

Czekoladę połamać na kawałki, wraz z margaryną przełożyć do wysokiego pojemnika o wymiarach 20x15cm, które można wkładać do kuchenki mikrofalowej. Ja miałam żaroodporny pojemnik do przechowywania żywności. Włożyć na ok. 4min do kuchenki mikrofalowej i rozpuścić. Dodać wodę, przestudzić. Dodać pozostale skladniki. Piec 10 min w kuchence mikrofalowej. Babkę przekroić i przełożyć dżemem.

Babka jest bardzo szybka w wykonaniu, można także do niej dodać bakalie.

file1319468401



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz