Słodki blok kakaowy z bakaliami

16 marca 2015,
dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 1 kostka masła
  • 200 g ksylitolu
  • 40 g kakao
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki agaru
  • 1 budyń ekologiczny, bezglutenowy, czekoladowy
  • 3 garści bio groszku owsianego
  • 30 g jagód goi
  • 2 garści migdałów

 

1. Kostkę masła rozpuszczamy w rondelku, razem z ksylitolem – często mieszamy

2. Dodajemy kakao i mieszamy

3. Dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy

4. Dodajemy budyń i agar

5. Wszystko dokładnie mieszamy

6. Po ok. 5-6 minutach, gdy masa zacznie gęstnieć, zdejmujemy garnek z gazu i dodajemy groszek, goję i zblendowane na drobno migdały. Wszystko dokładnie mieszamy

7. Formę do bloku wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę

8. Blok wstawiamy na całą noc do lodówki, by zastygł

 

file1426530822

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...