URODA I ZDROWIE

Słodki blok kakaowy z bakaliami

16 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl

 

  • 1 kostka masła
  • 200 g ksylitolu
  • 40 g kakao
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki agaru
  • 1 budyń ekologiczny, bezglutenowy, czekoladowy
  • 3 garści bio groszku owsianego
  • 30 g jagód goi
  • 2 garści migdałów

 

1. Kostkę masła rozpuszczamy w rondelku, razem z ksylitolem – często mieszamy

2. Dodajemy kakao i mieszamy

3. Dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy

4. Dodajemy budyń i agar

5. Wszystko dokładnie mieszamy

6. Po ok. 5-6 minutach, gdy masa zacznie gęstnieć, zdejmujemy garnek z gazu i dodajemy groszek, goję i zblendowane na drobno migdały. Wszystko dokładnie mieszamy

7. Formę do bloku wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę

8. Blok wstawiamy na całą noc do lodówki, by zastygł

 

file1426530822

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie się zatrzymać w Gdańsku?
Ja zdecydowanie mogę polecić apartamenty Sun&Snow. Korzystamy z nich od kilku lat i zawsze...
Odchudzanie przed świętami
Czy przed świętami, czy też po zawsze warto poświęcić odrobinę czasu na ruch, polecam
Jeździcie w kaskach na stoku?
Dobry kask to podstawa, nie warto ryzykować
Fitness w domu
na dobry początek ćwiczeń w domowym zaciszu polecam aerobik