Słodki blok kakaowy z bakaliami

16 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 1 kostka masła
  • 200 g ksylitolu
  • 40 g kakao
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki agaru
  • 1 budyń ekologiczny, bezglutenowy, czekoladowy
  • 3 garści bio groszku owsianego
  • 30 g jagód goi
  • 2 garści migdałów

 

1. Kostkę masła rozpuszczamy w rondelku, razem z ksylitolem – często mieszamy

2. Dodajemy kakao i mieszamy

3. Dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy

4. Dodajemy budyń i agar

5. Wszystko dokładnie mieszamy

6. Po ok. 5-6 minutach, gdy masa zacznie gęstnieć, zdejmujemy garnek z gazu i dodajemy groszek, goję i zblendowane na drobno migdały. Wszystko dokładnie mieszamy

7. Formę do bloku wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę

8. Blok wstawiamy na całą noc do lodówki, by zastygł

 

file1426530822

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.