BlogerChef w Dworze Kombornia III półfinał! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

BlogerChef w Dworze Kombornia III półfinał!

11 marca 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

Już w najbliższy weekend, 14-16 marca, kolejna odsłona konkursu BlogerChef. To prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni oraz estetów – wydarzenie odbędzie się bowiem w urokliwych wnętrzach Dworu Kombornia na Podkarpaciu. Towarzyszyć jej będą dodatkowe atrakcje – spotkanie z karpackimi winami oraz warsztaty tworzenia wyjątkowej czekolady.

1911716_292924630858189_518311715_n

Innowacyjny projekt kulinarny

BlogerChef to innowacyjna inicjatywa skierowana do blogerów kulinarnych, którzy pragną podzielić się swoimi kreatywnymi pomysłami z szerszą publicznością. Przy okazji ucząc się od innych pasjonatów gotowania i zdobywając cenne nagrody. Zadaniem uczestników jest przygotowanie dwóch dań mając na to tylko godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Areną konkursowej rywalizacji są najlepsze hotele w Polsce. Gospodarzem trzeciego w tym roku spotkania będzie Dwór Kombornia Hotel & SPA****.

dw

Spotkanie w Salonie Win Karpackich

BlogerChef to nie tylko konkurs. To spotkanie pasjonatów gotowania i profesjonalistów z branży gastronomicznej. Daje unikalną możliwość wymiany doświadczeń, pomysłów i inspiracji oraz poznania nowych smaków – zaznacza organizator projektu BlogerChef Marek Bielski. – Dzięki uprzejmości Dworu Kombornia możemy zaproponować „naszym” blogerom atrakcje z jakimi dotąd się nie spotkali. W piątkowy wieczór udamy się do Salonu Win Karpackich, jedynej w Polsce piwnicy degustacyjnej, która mieści reprezentatywną kolekcja win z regionów winiarskich Karpat. Będziemy kosztować lokalne wina i dopasowane do nich sery z linii Old Poland, jednego z partnerów konkursu – dodaje Katarzyna Szatkowska, współorganizatorka.

1000590_292924167524902_632703348_n

Dworska kuchnia

Piątkowy wieczór integracyjny zakończy elegancka kolacja. Menu zostanie przygotowane specjalnie na tę okazję przez szefa kuchni Dworu Kombornia Macieja Kopczyńskiego. – Zaserwujemy dania inspirowane polskimi smakami w aktualnych trendach, wraz z idealnie dobranymi do nich winami. Jak zawsze, dołożymy wszelkich starań by posiłek w naszej restauracji był dla Gości niezapomnianym kulinarnym doznaniem – podkreśla Jakub Skotniczny, manager gastronomii Dworu Kombornia.

Wyjątkowa czekolada z Podkarpacia

Po konkursie, uczestnicy półfinału BlogerChefa zostaną zaproszeni na warsztaty tworzenia czekolady. Czekolady wyjątkowej, bo o aromacie wina. Każdy będzie miał okazję skomponować swoją własną tabliczkę pachnącą Chardonnay, Merlot czy Pinot Noir. Taką właśnie czekoladę (z linii ChocoWine), produkuje Dwór Kombornia.

10014881_292676264216359_1013206961_n

A w kwietniu… BlogerChef na Bani!

W przyszłym miesiącu czeka nas kolejne spotkanie w ramach projektu BlogerChef. Sceneria wydarzenia będzie zgoła odmienna, gdyż kwietniowy półfinał gości Hotel Bania Therma & Ski**** (www.hotelbania.pl). Uczestnicy półfinału posmakują kuchni podhalańskiej, a ponadto samodzielnie stworzą niecodzienne drinki i dania z elementami kuchni molekularnej.

Konkurs BlogerChef – innowacyjny konkurs kulinarny skierowany do blogerów. Pierwszy etap obejmuje zgłoszenia internetowe poprzez aplikację na Facebooku. Drugi etap to półfinały z gotowaniem na żywo, w najlepszych w Polsce obiektach hotelowo-restauracyjnych. Do każdego półfinału zostaje zakwalifikowanych ośmiu blogerów, których zadaniem jest przygotowanie swojego autorskiego menu składającego się z dania głównego oraz przystawki bądź deseru. Blogerzy mają na to dokładnie godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Pięciu zwycięzców – finalistów zmierzy się w czerwcu o tytuł BlogerChefa.

Patronat honorowy nad konkursem sprawują Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz EURO Toques Polska.

Sponsor strategiczny: Fit&Easy, Jan Niezbędny, OLE!, Serenada, Winiary

Sponsor: Appetita, system jakości QAFP

Partnerzy: żurawina od Bakalland, Kenwood, De’Longhi, Fiskars, Stalgast, Kenolux, SONY

Hotele partnerskie: Hotel Szafran****, Poziom 511 Design Hotel & SPA****, Dwór Kombornia Hotel & SPA****, Hotel Bania Thermal & Ski****, Hotel Zamek Lubliniec****

Patronat medialny: Horeca.pl, NewsGastro.pl, JedzJedz.pl, ZnajdzPrzepisy.pl, urodaizdrowie.pl, papaja.pl, gotujmy.pl, znajdzprzepis.pl, ofeminin.pl, wrzacakuchnia.pl

 

Organizatorzy:

Katarzyna Szatkowska – dietetyk, autorka bloga kulinarnego „W Krainie Smaku”. Zajmuje się organizowaniem wydarzeń kulinarnych, prowadzeniem kulinarnych warsztatów, redagowaniem kulinarnych wydawnictw, artykułów popularnonaukowych i przepisów.

Marek Bielski – twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, którego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Selekcją produktów, ich oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz organizacje branżowe.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Złomowanie auta
Dziś jest takie zapotrzebowanie na tanie auta że warto je sprzedać całe, np. dla początkującego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
.....ale ona natychmiast zaczęła szukać sobie kolejnego męża. ..
Parkiet - trudny wybór
A nie lepsze drewno bez lakieru...?
Oryginalne produkty z Anglii
Poza tym za daleki transport też się płaci wyższą cenę produktów....