Bita śmietana z galaretkami

17 marca 2010,
dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

* bita śmietana „Śnieżka”- 2 opakowania,
* mleko zimne- 400 ml.,
* galaretka wiśniowa-2 sztuki,
* galaretka cytrynowa-2 sztuki,
* woda gorąca do rozpuszczenia galaretek.

Etapy przygotowania :

Przygotować różnokolorowe galaretki (ja użyłam 2 rodzai, ale można byłoby dać i 3)-wsypać każdy rodzaj do osobnego naczynia i zalać wrzątkiem (ja dałam trochę mniej wody, niż pisze to na opakowaniu, by szybciej stężała), dokładnie wymieszać i wystudzić, a potem wstawić do zamrażalnika lub wystawić w chłodne miejsce  i pilnować, by za bardzo nie zamarzła.
W tym czasie ubić dokładnie (10 minut) 2 śmietany „Śnieżki” z bardzo zimnym mlekiem. Wyciągnąć galaretki z zamrażalnika, gdy mają odpowiednią konsystencję.
Naszykować pucharki i układać warstwami w nich śmietanę i różnokolorowe galaretki.
Wierzch udekorować także nimi.
Deser wstawić na godzinę do lodówki do ochłodzenia.

file1268783198



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...