Bigos

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  1. 1 kg kapusty kiszonej
  2. bulion
  3. surowy boczek bez skóry pokrojony w kostkę podsmażyć na smalcu
  4. szynka wędzona – w kostkę
  5. łopatka wieprzowa w kostkę
  6. kiełbasa swojska wędzona w kostkę lub pokrojone talarki + ziele angielskie, smażymy na patelce
  7. osobno każde z mięs smażymy na patelce
  8. cebulę kroimy na wiórka większe i podsmażamy na patelce
  9. namoczone grzyby pokrojone podsmażyć na patelce
  10. dodać kminek, majeranek, liść laurowy, paprykę słodką, 7-8 śliwek suszonych
  11. odrobina wina do smaku
  12. czosnek dodajemy na końcu
  13. 3-4 łyzki miodu
  14. dodać cebulę
  15. dodać koncentrat pomidorowy podsmażony na patelce z dodatkiem wina
  16. + czosnek,sól
  17. Bigos smażymy 2-3 dni.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz