URODA I ZDROWIE

Beza z kawowym kremem mascarpone

10 grudnia 2019, dodał: Redakcja

składniki:

6 białek

180 gram cukru pudru

łyżka mąki ziemniaczanej

1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

szczypta soli

200 ml śmietanki 30 %

250 gram mascarpone

łyżka cukru pudru

3 łyżki espresso

 

Ubij białka z odrobiną soli, partiami dodawaj cukier puder, ekstrakt waniliowy oraz mąkę. Białka powinny sztywno trzymać się ścianek naczynia. Na papierze do pieczenia narysować okręgi i wyłożyć masę (można ją też fantazyjnie przecisnąć przez rękaw cukierniczy), piec 15 minut w 130 stopniach. Suszyć w 90 stopniach przez 2 godziny kolejne, piekarnik powinien mieć uchylone drzwiczki. Śmietankę ubić z odrobina soli, dodać cukier puder, ser mascarpone i esencję kawową, przed podaniem krem wyłożyć na każdą bezę i dekorować owocami.

 

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdy druga osoba nas zwodzi...
Trzeba też go zacząć zwodzić i odpłacić tym samym...
Nasze wyznania
Wyznaję, że chciałabym się zakochać jeszcze tej wiosny ...:)
nasze ulubione herbaty:)
Owocowe - wszystkie:) Czarnej już w ogóle nie piję
Pieczenie chleba
Właśnie z powodu epidemii ludzie wykupili drożdże ze sklepów, tak jakby piekarnie nie piekły...