URODA I ZDROWIE

Beza z kawowym kremem mascarpone

10 grudnia 2019, dodał: Redakcja

składniki:

6 białek

180 gram cukru pudru

łyżka mąki ziemniaczanej

1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

szczypta soli

200 ml śmietanki 30 %

250 gram mascarpone

łyżka cukru pudru

3 łyżki espresso

 

Ubij białka z odrobiną soli, partiami dodawaj cukier puder, ekstrakt waniliowy oraz mąkę. Białka powinny sztywno trzymać się ścianek naczynia. Na papierze do pieczenia narysować okręgi i wyłożyć masę (można ją też fantazyjnie przecisnąć przez rękaw cukierniczy), piec 15 minut w 130 stopniach. Suszyć w 90 stopniach przez 2 godziny kolejne, piekarnik powinien mieć uchylone drzwiczki. Śmietankę ubić z odrobina soli, dodać cukier puder, ser mascarpone i esencję kawową, przed podaniem krem wyłożyć na każdą bezę i dekorować owocami.

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wazelina zamiast odżywki do rzęs?
Lepszy jest olejek rycynowy, ale trzeba uważać, żeby nie dostał się do oka...
Ekskluzywne ciuchy - gdzie?
Też lubię, ale też lubię też ubrania od projektantki Agaty Wojtkiewicz ;)
Czemu kobiety wolą drani?
Z draniem jest ciekawiej, bardziej ekscytująco.. Znika nuda, rutyna codzienności... Można zaszaleć,...
Gazetki promocyjne.
U mnie to bardziej jest na zasadzie reklamy w tv czy necie,...