Beza z kawowym kremem mascarpone

10 grudnia 2019,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

6 białek

180 gram cukru pudru

łyżka mąki ziemniaczanej

1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

szczypta soli

200 ml śmietanki 30 %

250 gram mascarpone

łyżka cukru pudru

3 łyżki espresso

 

Ubij białka z odrobiną soli, partiami dodawaj cukier puder, ekstrakt waniliowy oraz mąkę. Białka powinny sztywno trzymać się ścianek naczynia. Na papierze do pieczenia narysować okręgi i wyłożyć masę (można ją też fantazyjnie przecisnąć przez rękaw cukierniczy), piec 15 minut w 130 stopniach. Suszyć w 90 stopniach przez 2 godziny kolejne, piekarnik powinien mieć uchylone drzwiczki. Śmietankę ubić z odrobina soli, dodać cukier puder, ser mascarpone i esencję kawową, przed podaniem krem wyłożyć na każdą bezę i dekorować owocami.

 

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....