URODA I ZDROWIE

Beza z kawowym kremem mascarpone

10 grudnia 2019, dodał: Redakcja

składniki:

6 białek

180 gram cukru pudru

łyżka mąki ziemniaczanej

1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

szczypta soli

200 ml śmietanki 30 %

250 gram mascarpone

łyżka cukru pudru

3 łyżki espresso

 

Ubij białka z odrobiną soli, partiami dodawaj cukier puder, ekstrakt waniliowy oraz mąkę. Białka powinny sztywno trzymać się ścianek naczynia. Na papierze do pieczenia narysować okręgi i wyłożyć masę (można ją też fantazyjnie przecisnąć przez rękaw cukierniczy), piec 15 minut w 130 stopniach. Suszyć w 90 stopniach przez 2 godziny kolejne, piekarnik powinien mieć uchylone drzwiczki. Śmietankę ubić z odrobina soli, dodać cukier puder, ser mascarpone i esencję kawową, przed podaniem krem wyłożyć na każdą bezę i dekorować owocami.

 

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Pomysły na spodnie zimowe - nie dżi…
Sztruksy są idealne na zimę, bo cieplutkie:)
kurtki skórzane
A ja mam tylko ze skaju, też są fajne a tańsze...
Pochwalcie się ostatnimi zakupami :…
Super komin i czapka z prawdziwej wełny, ręcznie robione w kolorze chabrowym, kupiłam...
Ciuchy z seiciówek - opinie
Dla mnie najbardziej sprawdzone jest H&M - jakość i cena mi odpowiadają