Barszcz z prośnianek

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    30 dag prośnianek ( inaczej gąski, zielonki) (mogą być mrożone)
    1 mała cebulka
    1 marchew
    kawałek selera
    wegeta
    listek laurowy
    ziele angielskie
    pieprz
    łyżka mąki
    1/2 szklanki śmietany 18 %

    Grzyby oczyścić z piasku, wymoczyć w soli. Do wody (1 litr) z dodatkiem wegety, marchewki, selera i pokrojonej w kostkę cebuli wrzucić grzyby. Gotować około 30 minut. Na koniec gotowania wrzucić rozgniecione ziele angielskie i listek laurowy. Zaprawić mąką i śmietaną. Doprawić pieprzem. Podawać z ziemniakami. Może też być jako danie wigilijne.

    file1263592643



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz