Bakłażan z parmezanem po neapolitańsku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Bakłażan z parmezanem po neapolitańsku

30 maja 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

  • Pieczony bakłażan w plastrach
  • Pikantny sos do makaronu
  • 1 szklanka startego sera mozzarella
  • 1/4 szklanki startego parmezanu
  • 1/4 szklanki posiekanej świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Przykryć blachę folią kuchenną, lub papierem do pieczenia.

Ułożyć plastry bakłażana na przygotowanej blasze do pieczenia. Oblać każdy kawałek taką samą ilością sosu, a następnie posypać mozzarellą i parmezanem. Piec 8-10 minut, aż ser zacznie „bulgotać”. Posypać bazylią przed podaniem.

Smacznego!

file1306767040

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...