Gulasz warzywny z kiełbasą

7 marca 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 kg marchewki
  • 75 dag ziemniaków
  • 2 cebule
  • 4 dag masła
  • 2 łyżeczki cukru
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • czarny pieprz
  • łyżeczka zmielonej kolendry
  • 4 kiełbaski śląskie lub dowolne pikantne
  • natka pietruszki
  • 10 dag śmietany

Marchewki obrać, pokroić na kawałki o długości ok 2cm. Ziemniaki obrać i pokroić w zgrabne kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Podgrzać masło w garnku. Najpierw poddusić w nim cebulę, potem podsmażyć marchew i ziemniaki, cały czas mieszając.
Dodać cukier, zalać bulionem warzywnym. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kolendrą. Dusić pod przykryciem przez 10 min na średnim ogniu. W tym czasie pokroić kiełbaski w plasterki ,włożyć do garnka i podgrzewać przez kilka minut. Natkę posiekać. Dodać do zupy wraz ze śmietaną. Jeszcze przez chwilę podgotować.
Smacznego!

file1299496703



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz