Grillowanie elektryczne: zdrowe i praktyczne

28 lutego 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Jeśli masz dylemat na jaki rodzaj grilla zdecydować się aby służył ci nie tylko latem, ale właściwie przez cały rok, pomyśl o zakupie grilla elektrycznego.  Ten rodzaj grilla bowiem pozwala nawet na urządzenie rodzinnego grillowania na balkonie, werandzie, w ogrodzie, działce  czy tarasie bez szkody dla sąsiadów. Z takiego urządzenia bowiem nie unosi  się nieprzyjemny zapach dymu i możesz do woli z radością rozkoszować się przerzucaniem smacznego mięska czy warzyw. Grille wyposażone są przeważnie w specjalne rynienki, do których skapuje tłuszcz, niektóre posiadają wanienkę, do której wlewa się wodę, wtedy mięso nie jest suche jak przy tradycyjnym grillowaniu:  jest soczyste i smaczne.

Bardzo łatwo jest potem taki grill umyć – to ważne, albowiem kolejne grillowanie nie odbędzie się na spalonym i niezdrowym dla organizmu tłuszczu. Grille posiadają też lampki kontrolne i regulację stopnia wysmażenia  także są bezpieczne, dlatego też tego typu grillowanie przyciąga coraz więcej zwolenników zdrowego odżywiania. Gospodynie domowe z kolei nie muszą ciągle prosić męskiej części towarzystwa o wykonanie zadania rozpalenia grilla. Wystarczy bowiem podłączyć go do prądu i chwilkę poczekać aż ruszt się rozgrzeje. Za chwilę można już opiekać swoje ulubione przekąski i wyczarować smaczne dania.  Czy wiesz gdzie można zakupić tego rodzaju grille? Polecamy sklep nietylkoagd.pl, który oferuje ogromny wybór grilli elektrycznych w bardzo przystępnych cenach.

Zobacz również:

  1. Jak zdrowo grillować i jakie mięso?
  2. Smaczne dania z grilla: przepisy
  3. Co zawiera czosnek?
  4. Koktajle owocowe – przepisy