Nalewka pomarańczowo – kawowa

13 lutego 2011,
dodał: Monia_82
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 dorodne pomarańcze,
  • 1 litr spirytusu 60 proc.
  • 20 ziaren świeżo palonej kawy
  • 10 łyżek cukru

Przygotowanie:

Pomarańcze umyć, ponakłuwać i wcisnąć w skórkę ziarna kawy. Włożyć do słoja, zalać spirytusem i dosypać cukier. Odstawić na 2 tygodnie. Przecedzić, przesączyć przez bibułę filtracyjna. Zlać do butelek i odstawić na 2 – 3 tygodnie. Pychota!



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.