Rostbef z wołowiny
4 steki z rostbefu (każdy o wadze 200 g)
Marynata:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 opakowanie przyprawy do steków Prymat
1 łyżka musztardy Dijon
4 upieczone ziemniaki ze skórą
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka przyprawy do ziemniaków Prymat
½ pokrojonej w plastry cukinii
½ pokrojonego w plastry bakłażana
1 czerwona papryka bez skóry
3 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki posiekanego czosnku
Sól, pieprz Prymat, bazylia Prymat, tymianek Prymat do smaku
1 pokrojona w piórka cebula
1 łyżka mąki
Umyte i osuszone mięso zamarynować we wszystkich połączonych składnikach marynaty i odstawić do lodówki.
Ziemniaki pokroić w ćwiartki, skropić oliwą połączoną z przyprawą do ziemniaków i usmażyć na patelni na złoty kolor. Warzywa wymieszać z oliwą z oliwek, czosnkiem oraz pozostałymi przyprawami i usmażyć na patelni lub grillu.
Rostbef wyjąć z marynaty i smażyć przez około 5 minut z każdej ze stron. Gotowe steki pokroić w plastry i ułożyć na grillowanych warzywach. Steki podawać z ziemniakami, sosem pieprzowym lub masłem ziołowym oraz oprószoną w mące cebulą usmażoną na patelni.
źródło: www.prymat.pl