Chrupiące skrzydełka

5 lutego 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kilka skrzydełek
przyprawa do kurczaka
papryka ostra
sól
pieprz
oregano
bazylia
olej
majonez 5 łyżek
keczup pikantny 2 łyżki
płatki kukurydziane 1 szklanka

Skrzydełka podzielić na części, końcówkę odciąć, odłożyć do innej potrawy(np. bulion).
Natrzeć przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie skrzydełka ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem. Majonez połączyć z keczupem i płatkami kukurydzianymi. Powstałym sosem polać skrzydełka a po wierzchu posypać ostrą papryką. Mięso przykryć folią aluminiową i piec około 40 minut. Następnie zdjąć folię i piec aż płatki ładnie zarumienią. Skrzydełka podawać z ziemniakami i surówką.

file1296918023