Łosoś ze szpinakiem

4 marca 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 filety z łososia ze skórą
  • 50 da szpinaku
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • masło
  • 10 dag sera ricotta
  • pieprz
  • cynamon
  • gałka muszkatałowa
  • sól
  • olej
  • koperek

Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulkę w kostkę i czosnek, dodać szpinak i dusić chwilkę razem. Zdjąć z ognia dodać ricottę, doprawić do smaku (cynamonem, gałką, sola i pieprzem). Filety łososia oprószyć solą i pieprzem, rozgrzać olej, włożyć rybę skórą do dołu na patelnię i smażyć 5 minut. Obrócić i smażyć kolejną minutę. Rybę nałożyć na talerze i podawać ze szpinakiem, posypać koperkiem.