Flaki z żołądków drobiowych na ostro w/g Macieja Kuronia

14 stycznia 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1kg żołądków drobiowych indyczych
3 marchewki
pietruszka
pół selera
czosnek 5 ząbków
2 cebule
kostka rosołowa
przyprawy: imbir, gałka, papryka ostra, szczypta chilli, pieprz, sól, kilka kropel sosu sojowego

Żołądki  umyć, osuszyć, pokroić w wąskie paseczki. Namoczyć w wodzie przez 30 minut, potem odlać wodę i tak 3 razy (po pół godziny). Na patelni podsmażyć na oleju z dodatkiem łyżki masła cebulę i czosnek zmiażdżony. Żołądki przełożyć do garnka i zalać wodą z bulionem. Na dużych oczkach zetrzec warzywa, które tez podsmażyć na oleju, całość dodać do żołądków. Dodać przyprawy.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...