Kurczak po meksykańsku

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 pojedyncza pierś z kurczaka

1 puszka czerwonej fasoli

pół puszki kukurydzy

pół średniej czerwonej papryki

1 mała marynowana papryczka chilli

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 łyżka mąki

1 łyżeczka przyprawy do dań meksykańskich

1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

300 ml gorącej wody

olej do smażenia

Wykonanie:

Pierś kroimy w kostkę, przysmażamy na rozgrzanym oleju (około 5 minut). Zalewamy  wodą. Dodajemy fasolę, kukurydzę, pokrojone drobno papryki. Gotujemy przez 5 minut. Dodajemy przyprawy, a na końcu koncentrat pomidorowy i  w razie potrzeby zagęszczamy rozprowadzoną w 1/3 szklanki zimnej wody mąką.

Smacznego!

file1256827464



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...