Pierś indycza z pieprzem

12 marca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– kilogram piersi z indyka
– 150 ml białego wytrawnego wina
– 2 łyżki masła
– marynowany zielony pieprz (w ziarnach)
– 50 dag pomidorków koktajlowych
– natka
– sól
czarny pieprz mielony

Mięso opłukac i osuszyć, natrzeć solą, oprószyć pieprzem i polać winem, odstawic na 30 minut do lodówki. Indyka osączyc z wina, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlac wino, piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. W połowie pieczenia wierzch mięsa obłozyc lekko rozgniecionym zielonym pieprzem, obok połozyć opłukane i ponacinane na krzyz pomidorki.
Po upieczeniu mięso odstawić na 10 minut, następnie pokroić w plastry, posypać natką.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....