Styropian – fałszywy sernik ze śmietany

30 listopada 2010, dodał: ALINKA-A5
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 1/2 szklanka cukru pudru
  • aromat migdałowy Delecta
  • 5 jajek
  • 1 litr śmietany 30 %
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • kostka margaryna Kasia
  • 1 budyń śmietankowy Delecta
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta.

Wykonanie:

Mąka, cukier puder, 5 żółtek, mały proszek do pieczenia, Kasia: zagnieść z tego gładkie ciasto. Podzielić na pół i wstawić do lodówki na 15 min.

Jedna część ciasta wyłożyć na dno formy posmarowanej tłuszczem.

5 białek ubić na sztywno, dodać cukier, aromat,kokos, litr śmietany, budyń. Dokładnie wymieszać i wylać na przygotowane ciasto, druga połowę ciasta zetrzeć na tarce o  dużych oczkach. Piec 45 min w temp. 180 stopni C.

file1291122039