Gołąbki po żydowsku z rodzynkami

16 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– główka białej kapusty
– 45 dag wołowiny
– szklanka ryżu
– 5 cebul
– 2 cytryny
– 3 pomidory
– pół szklanki rodzynek
– 3 łyżki miodu
– sól, pieprz

Ryż ugotować na miękko, mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę. Wymieszać z ryżem, posiekaną drobno cebulą i doprawić solą i pieprzem. Nadziewać farszem liście kapusty wcześniej sparzone, zwinąć i układać w rondelku, przekładać obranymi ze skórki pokrajanymi w cząstki pomidorkami. Podlać wodą i wstawić na 50 minut do gorącego piekarnika, polać miodem  wymieszanym  z sokiem z cytryny i zapiekać jeszcze 10 minut, podawać z bagietką.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...