Ravioli z zieminaczano-warzywnym farszem

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1/2 szklanki mąki
  • Szklanka gorącej wody
  • 3 ziemniaki

Po 1/4  pomarańczowej, czerwonej i zielonej papryki

Cebula

Pieprz

Zioła

Farsz: ziemniaki zetrzeć, odcisnąć, papryki i cebulę drobno pokroić. Wymieszać warzywa i przyprawy. Mąkę przesiać, dodać wodę, wyrobić ciasto, odstawić do odpoczęcia na 30 minut. Rozwałkować na prostokąt, wyłożyć farsz w kilkucentymetrowych odstępach wzdłuż dłuższego boku i przykryć pozostałą częścią ciasta. Docisnąć ciasto wokół farszu, radełkiem lub nożem wyciąć pierożki. Zagotować wodę, wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 minut. Wyjąć cedzakową łyżką.

file1289714668



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.