Ravioli z zieminaczano-warzywnym farszem

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1/2 szklanki mąki
  • Szklanka gorącej wody
  • 3 ziemniaki

Po 1/4  pomarańczowej, czerwonej i zielonej papryki

Cebula

Pieprz

Zioła

Farsz: ziemniaki zetrzeć, odcisnąć, papryki i cebulę drobno pokroić. Wymieszać warzywa i przyprawy. Mąkę przesiać, dodać wodę, wyrobić ciasto, odstawić do odpoczęcia na 30 minut. Rozwałkować na prostokąt, wyłożyć farsz w kilkucentymetrowych odstępach wzdłuż dłuższego boku i przykryć pozostałą częścią ciasta. Docisnąć ciasto wokół farszu, radełkiem lub nożem wyciąć pierożki. Zagotować wodę, wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 minut. Wyjąć cedzakową łyżką.

file1289714668