Bakłażan nadziewany pomidorem z sosem jogurtowym

2 października 2013, dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– średni bakłażan
– 2 małe pomidorki
– łyżka oliwy
– 1/2 średniego ogórka
– 1 ząbek czosnku
– 150 ml jogurtu naturalnego
– garść posiekanych listków mięty
– pieprz i sól

Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Bakłażana umyć, osuszyć, ponacinać nożem, tak jakby się wycinało plastry o grubości 2 cm. Ułożyć na blasze,  skropić oliwą i piec przez około 40 minut od czasu do czasu obrócić. Pomidory pokroić na plastry, ostrożnie powkładać plasterki pomidorów w nacięcia bakłażana. Piec kolejne 15 minut. Ogórek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i miętą. Przed podaniem bakłażana posypać szczyptą soli i pieprzem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺