Bakłażan nadziewany pomidorem z sosem jogurtowym

2 października 2013,
dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– średni bakłażan
– 2 małe pomidorki
– łyżka oliwy
– 1/2 średniego ogórka
– 1 ząbek czosnku
– 150 ml jogurtu naturalnego
– garść posiekanych listków mięty
– pieprz i sól

Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Bakłażana umyć, osuszyć, ponacinać nożem, tak jakby się wycinało plastry o grubości 2 cm. Ułożyć na blasze,  skropić oliwą i piec przez około 40 minut od czasu do czasu obrócić. Pomidory pokroić na plastry, ostrożnie powkładać plasterki pomidorów w nacięcia bakłażana. Piec kolejne 15 minut. Ogórek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i miętą. Przed podaniem bakłażana posypać szczyptą soli i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...