Przepis na rybę po indyjsku

20 października 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– pasta: 2 łyżki sezamu, 2 łyżki ziaren kolendry, łyżka kuminu, 1/2 łyżki kurkumy, łyżka nasion kolendry, łyżka chili w proszku, 2 łyżki wiórków kokosowych, 2 łyżki pasty z tamaryndowca, cebula, 2 ząbki czosnku, szklanka mleka kokosowego, 50 dag ryby np. halibuta, olej.

Na wysokiej patelni rozgrzać  3 łyżki oleju, wrzucić składniki pasty i smażyć przez około 3 minuty. Powoli wlać mleko kokosowe, wymieszać i gotować przez chwilkę. Do gorącego sosu włożyć pokrojoną rybę, gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Serwować z ryżem basmati.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...