Papryki nadziewane mięsem i ryżem

20 października 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

* składniki:
4 papryki
150 gram ryżu
450 gram mięsa mielonego
sól, pieprz, bazylia, oregano, vegeta

* krótki opis sposobu jej przyrządzania:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu odstawiamy do ostudzenia
mięso mielone solimy i pieprzymy, lekko podsmażamy pod przykrywką około 5 minut żeby nie było wysmażone tylko zarumienione
Mieszamy ryż z mięsem, dodajemy suszoną bazylię i oregano (ilość według upodobań)
Z papryki odcinamy „wieczko”, wycinamy gniazda nasienne, myjemy, wkładamy farsz (lekko uciskamy żeby był w miarę zbity)
Papryki układamy w garnku, przykrywamy „wieczkami” zalewamy wodą, dosypujemy vegety, gotujemy około 25 minut – do momentu aż papryka będzie miękka.

Ważne, aby papryki były podobnego rozmiaru, aby woda w garnku do żadnej nie wlała się do środka.

Danie smaczne, dietetyczne i zdrowe :)

file1256072624

Przepis dodany przez: Filipowska



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...