Sos szczawiowy

27 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 garście szczawiu

1 szklanka śmietany

łyżka masła

łyżeczka mąki

zielenina

sól

bulion1/2 szklanki

Przygotowanie:

Umyte ,świeże liście szczawiu posiekać i udusić z masłem. Mąkę przesmażyć na złoty kolor na suchej patelni,a gdy będzie gotowa rozprowadzić z  bulionem, dodać przygotowany szczaw, podprawić śmietaną i zagotować. Do sosu możemy dodać posiekaną zieleninę.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.