Genmaicha z lodem i cytryną

25 września 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Cytuję  za Wikipedią ,,….Genmaicha (jap. 玄米茶?) – nazwa rodzaju zielonej herbaty japońskiej, sporządzanej w połączeniu z brązowym, prażonym ryżem….”

Czas: 10 minut

Składniki:

1 saszetka herbaty Genmaicha

1 litr wody mineralnej nie gazowanej

2 plasterki cytryny

kilka kostek lodu

Zalać saszetkę wodą. Zostawić na kilka minut. Wyjąć saszetkę. Dodać plastry cytryny i lód. Doskonała na upały. Można dodać odrobinę miodu.

Na pewno nie jest to japoński sposób na tą herbatę.

Bardzo specyficzny smak – na pewno zdrowa, oczyszczająca – tak jak z innymi potrawami i napojami japońskimi trzeba polubić.

file1285444959



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...