Zupa ziemniaczana z kurkami o kwaskowatym smaku

24 września 2010, dodał: bernika
Artykuł zewnętrzny
  • 1,5l bulion warzywnego
  • łyżka octu winnego
  • Sól
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • śmietana
  • kminek
  • 200g kurek
  • 500g ziemniaków
  • pieprz czarny mielony
  • Pokroić ziemniaki w kostkę, przesmażyć na łyżeczce masła, zalać bulionem. Dodać kurki, część odłożyć na później. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem, gotować, aż ziemniaki zmiękną, dodać śmietanę, przyprawić octem, tak żeby był lekko kwaskowaty smak, dodać natkę. Odłożone kurki przesmażyć na maśle i dodać na talerz do zupy. Zupę oczywiście można też zmiksować. I np dodać do niej połówki ugotowanych jajek.



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz